Hej alle medlemmer af MTB Holstebro

Efter en lang pause er nyhedsbrevet tilbage igen!

Bestyrelsen har længe overvejet om et nyhedsbrev ville skabe værdi for klubbens medlemmer, hvilket er mundet ud i at vi igen vælger at udsende nyhedsbreve for at skabe gennemsigtighed over aktiviteter og processer i klubben.

Denne første udgave fra nuværende bestyrelse vil rumme en række spændende overskrifter, såsom Facilitetsstrategi, Klubtøj og Klubtur, så læs med herunder hvis du er interesseret i hvad der sker i klubben.

Klubtur

Første weekend i oktober måned afholdte MTB Holstebros turudvalg, årets klubtur. Klubturen fandt sted i Rebild Bakker, nærmere bestemt Comwell Hotel i Rebild. Området er stort rost for mange gode spor, både opmærket og uden opmærkning. Fredag blev der kørt en fælles tur, lørdag havde udvalget sørget for guider i de fleste niveauer og søndag blev der igen kørt selv men stadig niveau opdelt. Fra bestyrelsen skal der lyde en stor cadeau til udvalget, som fik arrangeret en god tur for alle. For en klubtur, er det vigtigt at sikre gode omgivelser, men mest af alt, sikre stærkere bånd på tværs af klubben og den traditionelle holdopdeling. Det er bestyrelsens klare holdning at denne tur især lykkedes med at skabe stærkere relationer på tværs og på langs i klubben. Desuden lød der over dagene stor ros fra flere medlemmer, der synes stedet var dejligt men vigtigst at stemningen og sammenholdet blev styrket. Vi glæder os allerede til endnu flere klubture i fremtiden!

Klubtøj

Efter en succesfuld første bestilling af klubtøjet tilbage i maj måned, har bestyrelsen nu valgt at genåbne shoppen, så man kan købe mere klubtøj, eller måske bestille for første gang. Udvalget kommer til at være det samme som sidste gang, og måske kommer der en tilføjelse eller 2, hold øje i shoppen når den åbner. I løbet af hele uge 47 er det muligt at prøve klubtøjet i Olympia Cykler, Nørregade Holstebro, og onsdag den 20 november afholdes der prøve aften, også hos Olympia Cykler. Denne aften kan klubbens medlemmer prøve klubtøj, få en kop kaffe og et stykke kage samt helt eksklusivt få 20% på hele butikken (undtagen 2020 Giant og i forvejen nedsatte varer). Bestyrelsen håber der vil være interesse for klubtøjet igen, samt benytte sig af muligheden for at gøre en god handel.

Facilitetsstrategi i Holstebro Kommune

Holstebro Kommune har valgt at få udarbejdet en strategi for kommunes idrætsfaciliteter. Dette sker på baggrund af en ændring i brugernes behov, hvor især idræt i naturen har nydt stor fremgang. I den forbindelse havde Holstebro Kommune inviteret til et opstartsmøde, hvor idrættens aktører kunne komme med input til strategien. Fra MTB Holstebros bestyrelse deltog Søren og Johnny.

Mødet startede med velkomst og en introduktion til strategien fra Kultur- og Fritidsudvalgets formand. Herefter var der et oplæg fra DGI om danskernes brug af idrætsfaciliteter og deres vedligeholdelsesmæssige tilstand. Det handlede udelukkende om idrætshaller og etablerede udendørsfaciliteter (fodboldbaner, tennisbaner osv.), så fra en mountainbikeklubs synspunkt var det mindre interessant.

Herefter blev der afholdt en workshop, hvor deltagerne skulle komme med input og ideer til målsætning og indsatsområder for kommunens facilitetsstrategi. Der var tre grupper af workshops, hvor MTB Holstebro deltog i ”Naturen/byrum”. Med i gruppen var også Allan fra Sir-Lyngbjerg og Gustav fra Mejrup pumptrackbane, så med 4 ud af i alt 14 deltagere i denne gruppe var mountainbikesporten rigt repræsenteret. Det havde den, set fra mountainbikesporten, positive effekt, at der var rigtig meget fokus på netop mountainbikesporten og vores ønsker og behov. Behovet for attraktive spor og deres vedligeholdelse blev nævnt flere gange, blandt andet med henvisning til, at det kan tiltrække besøgende fra andre kommuner. Det blev også pointeret, at al etablering og vedligeholdelse foregår på frivillig basis i dag, men at det også bliver sværere og sværere at skaffe ressourcer på frivillig basis.

Med i gruppen var en repræsentant fra Holstebro Kommune, som flittigt noterede gruppens ønsker og behov. Så kan vi kun håbe det bedste og krydse fingre for, at der fra kommunens side er kommet fokus på mountainbikesporten med deraf følgende tilgang af midler, hvad enten det er penge eller arbejdsmæssige ressourcer.

Tak for at du læste med

Dette var nyhedsbrevet for denne gang, vi læses ved næste gang!

Inden vi slipper dig helt, vil vi gerne opfordre til at du melder dig til årets Julefrokost den 23. november, det bliver endnu en sjov og mindefuld aften på tværs af MTB Holstebro

Med venlig hilsen

Bestyrelsen & Formand, Nicolai Korsgaard