MTB Holstebro - Junior

 OBS: Vi starter JUNIOR træning op til sæson 29. marts - Følg med her og på Facebooksiden

I MTB Holstebro glæder vi os til at byde dig velkommen. 
Vi vil tilbyde dig sjov og spændende MTB træning og ture, som vil være med til at udvikle dig som mountainbiker og person som, blot synes at det er sjovt at køre på MTB.

Et JUNIOR medlem i MTB Holstebro er ca. imellem 8 - 16 år - Der kan selvfølgeligt være undtagelser - kontakt os hvis du har spørgsmål. 

 
Træning
Træningsdagene ligger ikke fast endnu - men der bliver træning - følg med her og på Facebooksiden 

Cyklen
Det er selvfølgelig nødvendigt, at børnene er udstyret med en nogenlunde cykel, og at de kan køre på den. Det behøver ikke at være en "High End"  børne MTB til 15.000 kr, men den skal have mere end 3 gear. Cyklen skal være forsynet med 2 håndbremser. Erfaringen har vist, at T-Hansen, Harald Nyborg og andre billige cykler IKKE dur i skoven. 

Om vinteren er det specielt vigtigt, at I bruger tid på cyklen, da det er rigtig synd for børnene, hvis de kører på en cykel, der ikke virker - og alle skal vente på dem hele tiden. Derfor bedes I som forældre tjekke: At børnene kan aktivere bremserne ved at smøre kablerne med jævne mellemrum. Tjek også om bremseklodser er slidt i bund. Tjek at gearet virker. Specielt er det ofte meget svært for børnene at skifte gear, når kablerne er stramme (Børnene har ikke kræfter til det). Så også her er det vigtigt at smøre kablerne tit. Tjek at dækkene har knopper. Det er svært nok at holde balancen når det er mudret og der ligger sne. Så sørg for at der er knopper på dækkene. HUSK at give barnet Sygesikringsbevis + telefonnummer og gerne en mobil med.

Med hensyn til erfaring - så kræves der ikke den store erfaring, men barnet skal ikke være bange for at blive mudret - og de fleste vil komme ned at ligge en eller flere gange - og det kan ikke undgås at der kommer en skramme ind i mellem. Desuden skal barnet have en ekstra slange svarende til deres dækstørrelse med.
 
Kontaktperson til JUNIOR træning er Søren Schou mobil 2042 6557 - Kontakt ham endeligt hvis du har spørgsmål